Concurs de curtmetratges amb la brossa de protagonista

Concurs de curtmetratges amb la brossa de protagonista Material idoni per a curtmetratges del Festival de la Brossa / Foto: Liffey

Passejant per alguns carrers del centre de Dublin, sobretot a la North Inner City, és a dir, la banda nord del centre, hom hi pot veure un ampli ventall de brossa, algunes vegades en bosses perfectament col·locades a la vorera i amb l’adhesiu corresponent, fet que significa que qui les hi ha deixades ha pagat a un operador privat perquè les reculli, però massa sovint, en una bossa que, en no haver pagat el servei de recollida, romandrà al carrer durant més de temps i probablement serà esquinçada per una gavina o un gat que, juntament amb el vent, acabaran escampant tot el que hi ha a l’interior de la bossa per la vorera. 

D’altra banda, el Comú, a qui agrada organitzar activitats molt costumistes que representin coses que formin part del caràcter de la ciutat, ha convocat el primer Festival de Cinema de la Brossa de Dublin, en què participants de quinze centres d’ensenyament han presentat els seus curtmetratges -o més aviat moltcurtmetratges, puix que havien de durar només un minut- amb la brossa de protagonista, tot molt costumista i mostrant el Dublin de debò. Finalment, s’hi han presentat vint-i-vuit propostes, fetes per escolars durant el seu Transition Year

Durant l’acte en què es va anunciar els guanyadors, Caroline Conroy, batllessa de Dublin, va afirmar d’estar molt contenta de la resposta rebuda per part dels cineastes de la brossa, que havien mostrat una gran creativitat. Conroy també va dir que el seu entusiasme mediambiental a l’hora de produir els curtmetratges hauria de servir d’inspiració per a la resta de ciutadans en temes de sostenibilitat a la ciutat. 

Amb relació als premis, el film guanyador ha estat The Bottle, del Loretto College, a Saint Stephen’s Green, i en segona posició hi ha Your Choice, de la Clogher Road Community College, a Crumlin. També hi ha hagut un premi per al millor póster, que ha estat guanyat per Trashbusters, de la Saint Mary’s Holy Faith Secondary School, de Glasnevin. Aquests tres curtmetratges participaran a la final del Festival de Cinema de la Brossa en què hi haurà cinquanta-una escoles de sis comtats diferents.

Torna a dalt