Moore Street tindrà un mercat temàtic cada setmana

Moore Street tindrà un mercat temàtic cada setmana Parada de fruita a Moore Street, Dublin 7 / Foto: Liffey

Fa uns mesos, el Comú de Dublin va presentar un pla de reinvenció per a Moore Street, un dels pocs carrers de la capital irlandesa on encara hi ha parades a l’aire lliure, de fruites i verdures, de peix i de flors. La iniciativa té l’objectiu de fer renéixer el carrer de les seves cendres i és que els seus dies de glòria ja fa molt de temps que van passar; en aquest sentit, els comerços de tota la vida han estat reemplaçats per establiments de reparació de mòbils, extensions de cabell o restaurants ètnics de qualitat discutible, bona part dels quals amb una estètica molt atrotinada, bruta i deixada. A més, d’ençà de principi dels vuitanta, a la façana oest hi ha l’Ilac Centre, un centre comercial construït amb formigó gris i fred que no encaixa gens amb els edificis de maó vermell de la façana est.

Amb tot, ahir el Comú va anunciar la celebració de setmanes temàtiques durant la primavera i l’estiu, que va ser una de les recomanacions incloses en el report preparat per un grup contractat per l’ens municipal a l’hora de reinventar el carrer. Algunes setmanes coincidiran amb esdeveniments concrets, com és el cas del Mundial de futbol femení, d’Eurovisió, el Bealtaine -que vol dir maig en gaèlic-, de la Setmana Santa o de l’Orgull Gai; hom també tindrà en compte la nova Irlanda sorgida de la immigració i per exemple, hi haurà un Dia d’Àfrica.

Una altra novetat és que Moore Street acostuma a esdevenir un desert quan tanquen les parades i els comerços, però ara hi haurà vespres en què es muntarà un mercat de menjar, anomenat Street Feast, per la qual cosa hi hauria d’haver una mica més d’ambient.

A banda de la venda de productes artesans -de paradistes nous i dels de sempre-, també hi haurà actuacions artístiques de tota mena, algunes de les quals relacionades amb el tema de la setmana, com per exemple l’actuació del Cor de Gospel Africà durant el Dia d’Àfrica.

Segons Frank Lambe, mànager de l’Oficina de Revitalització de la Ciutat, el programa temàtic de Moore Street hauria d’afegir molta vida i activitat econòmica a aquest carrer, fent de complement a l’oferta existent a la resta de la ciutat. Per la seva banda, Christina Quill, comissària del mercat, ha fet una crida a artesans, artistes i startups que estiguin interessats a desenvolupar idees relacionades amb Moore Street a afegir-se a la iniciativa, assegurant que és una oportunitat magnífica amb un risc baix i una forta afluència de gent.

Podeu mirar el reportatge sobre Moore Street a Liffey TV.

Torna a dalt