Dublin vol posar color a la reobertura amb cinc murals

Dublin vol posar color a la reobertura amb cinc murals Mural gegant a les Docklands / Foto: Liffey

El proppassat dia set, els carrers del centre de Dublin van començar a recuperar una mica l’ambient d’abans de la pandèmia amb la reobertura dels pubs i restaurants que tenen patis interiors a l’aire lliure o prou espai al carrer per a instal·lar-hi una terrassa, però ara l’ajuntament de la ciutat vol anar una mica més lluny i convocarà un concurs de murals obert a artistes que vulguin estampar el seu art en cinc punts de la ciutat.

D’altra banda, la iniciativa, anomenada Paint the Town, també té l’objectiu de cobrir els lletgíssims grafits sense sentit que hi ha en algunes de les cinc ubicacions triades així com d’oferir una oportunitat als artistes per a promocionar el seu treball i donar-los visibilitat. La temàtica dels murals pot ser molt diversa: vida a la ciutat, reobertura, medi ambient i canvi climàtic, coses relacionades amb el lloc o urbanisme.

Tenint en compte que les ubicacions són en llocs ben visibles, tant per als vianants com per als qui vagin amb cotxe, es demana creativitat. I evidentment, la pintura ha de ser ecològica, tant per respectar el medi ambient com per no malmetre la paret de l’edifici on es pinti el mural. La data límit per a presentar propostes és el cinc de juliol al migdia.

Així doncs, la capital irlandesa continua promovent l’art al carrer i és que ja fa anys que funciona la iniciativa Dublin Canvas, que ha canviat l’habitual grisor i fredor dels centenars de caixes de regulació semafòrica repartides per les cruïlles de la ciutat i rodalia per autèntiques obres d’art; a més, no para de créixer, fins al punt que en alguns carrers del centre és força difícil de trobar una caixa sense pintar.

Trobareu més informació AQUÍ.

Foto original

 

Torna a dalt