Greta Thunberg resisteix a Chancery Street... per ara

Greta Thunberg resisteix a Chancery Street... per ara El mural de Greta Thunberg a Chancery Street, Dublin 7 / Foto: Liffey

Dimarts passat, l’artista Emmalene Blake va acabar el mural dedicat a l’activista Greta Thunberg, però sembla que, a casa dels qui es preocupen pel medi ambient passa el mateix que a la dels pobres, és a dir, que l’alegria no dura gens. En aquest cas concret, només un dia, perquè l’endemà el mural va aparèixer esmenat, amb la cara de Thunberg esborrada i amb una dedicatòria en què se la titllava de meuca de George Soros.

De tota manera, l’acció vandàlica, de qui encara no se’n sap l’autoria, va tenir una resposta immediata per part de Blake, que va tornar a pintar les parts modificades i ara el mural torna a lluir com al principi, amb Thunberg anunciant als quatre vents que el món comença a despertar-se i que el canvi és a prop, una proclama que la icona dels qui lluiten contra el canvi climàtic va fer durant la Cimera del Clima del 2019.

Per ara, el mural, situat a Chancery Street (Dublin 7), una zona on hi ha moltes parets amb grafits i a tocar del mercat de fruita i verdura d’Smithfield actualment tancat per reformes, ja ha aguantat més que la primera vegada, però no es descarta un nou atac i és que dimarts passat, un cop acabat de pintar, Blake va assegurar que hauria preferit que el mural fos en un lloc més alt a fi d’evitar el que va passar només unes hores després.

De fet, això de modificar obres d’art situades al carrer és força habitual i un dels casos recents més sonats és el del bust dedicat al cantant de folk Luke Kelly, situat als Docklands, a la cruïlla entre Guild Street i Seville Place (Dublin 1), que va ser atacat acarnissadament fins a set vegades en un curt període de temps de només un any i mig; amb tot, la broma es va acabar quan van arrestar el malfactor.

Emmalene Blake és una artista amb base a la capital irlandesa i d’ençà de la seva graduació en Art Creatiu al Dublin Institute of Technology, no ha parat d’estampar la seva signatura en moltes parets, amb un èmfasi especial en temàtiques socials i de medi ambient, com és el cas de la seva darrera obra a Chancery Street. A banda de pintar murals o quadres, també organitza obradors on els alumnes fan anar alegrement el pot d’esprai.

 

Torna a dalt