L’Abbey Theatre esquiva el virus amb funcions en línia

L’Abbey Theatre esquiva el virus amb funcions en línia L'Abbey Theatre, al centre de Dublin / Foto: Liffey

El sector de la cultura i els espectables, que acostuma a aplegar molta gent en espais reduïts, ha estat un dels més castigats per la pandèmia juntament amb l’hostaleria i el turisme; tanmateix, a l’Abbey Theatre, una entitat pública considerada com el teatre nacional d’Irlanda, han transformat l’amenaça del virus en una oportunitat i fins i tot han augmentat el nombre d’espectadors; de fet, els han gairebé triplicat.

En aquest sentit, el passat onze de març es va suspendre tota la programació quan es va fer evident que arribava una pandèmia i el govern va ordenar el tancament de l’economia. Fins a aquell dia el teatre havia tingut 18.728 espectadors que, tenint en compte que els teatres no s’han obert, fa que sigui la xifra total per al 2020, òbviament, molt lluny de la mitjana dels darrers anys, que se situa al voltant dels 123.000 espectadors.

Amb tot, la direcció del teatre va decidir d’oferir les obres via internet i l’audiència ha pujat com l’escuma, arribant als 324.490 espectadors; a més, s’han obert nous mercats perquè un 46% de la gent que s’ha connectat a les funcions en línia ha estat de països estrangers, principalment del Regne Unit (un terç), dels Estats Units (6,3%) i en menor mesura del Canadà, Austràlia, Alemanya o França, entre altres.

Segons Graham McLaren i Neil Murray, directors de l’Abbey, les restriccions d’aquest any pandèmic els han ofert una gran oportunitat per a experimentar i innovar, fins al punt d’aconseguir un programa d’espectacles extraordinari. A més, l’experiència adquirida en tecnologia els permetrà de continuar tenint una nombrosa audiència durant l’any 2021 i és que segons els directors, el teatre ha canviat per sempre i ara ja saben com accedir a molta més gent independentment de les restriccions que hi hagi, no només a l’estranger sinó també a Irlanda, un fet que consolida l’entitat com a teatre nacional.

Font: Irish Independent

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt