L’Electric Picnic és la darrera víctima de la Covid-19

L’Electric Picnic és la darrera víctima de la Covid-19 Concert de Kodaline a l'edició 2019 / Foto: Electric Picnic

El fet que el govern anunciés ara fa uns dies que no permetria grans esdeveniments fins, pel cap baix, a final d’agost, havia donat esperances als organitzadors de l’Electric Picnic -que amb més de 70.000 assistents és el festival musical més multitudinari de l’estiu irlandès- atès que l’edició d’enguany estava prevista per al primer cap de setmana de setembre, per la qual cosa encara hi havia una mica de marge en cas que s’hagués albirat un alleujament a la crisi del coronavirus.

Amb tot, finalment no ha estat així i els organitzadors s’han volgut curar en salut i no especular més; en aquest sentit, ahir van emetre un comunicat mitjançant les xarxes socials en què anunciaven la suspensió del festival i que tot i ser conscients de la decepció que això provocaria a tothom, tenien una responsabilitat amb la salut dels assistents, artistes, operaris, proveïdors i patrocinadors.

La decepció dels qui tenien previst d’anar-hi és evident perquè quan al desembre es van posar a la venda les entrades, van volar en un tres i no res, amb l’afegitó que no s’havia anunciat el cartell, fet que il·lustra que bona part dels assistents va a Stradbally (Comtat de Laois) a passar-s’ho bé independentment de qui hi canti. Un altre clàssic de l’Electric Pícnic és el paisatge apocalíptic del dilluns, amb tota mena de parafernàlia com tendes, taules i cadires abandonades a la zona d’acampada.

Així doncs, la llista de víctimes de la Covid-19 ja té un altre nom després que durant les darreres setmanes s’hagin suspès o s’hagi anunciat la suspensió de diversos esdeveniments que de fa molts anys marquen el calendari de celebracions a Irlanda com la desfilada de Sant Patrici, la Pride Parade, les Galway Races (hípica), les competicions d’esports gaèlics, concerts d’estiu als estadis de més capacitat o el Rose of Tralee.

D’altra banda, els qui tinguin una entrada poden demanar el reemborsament, a Ticketmaster o al punt de venda on el compressin, o poden guardar-la per a l’edició de l’any vinent.

 

Torna a dalt