El nou Abbey Theatre costarà vuitanta milions d’euros

El nou Abbey Theatre costarà vuitanta milions d’euros Entrada de l'Abbey Theatre, a Marlborough Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El pla d’infraestructures Project Ireland 2040, presentat ara fa uns mesos pel govern, destinarà una partida pressupostària de vuitanta milions d’euros a enderrocar totalment i posteriorment construir un nou Abbey Theatre. El cèntric teatre dublinès va engegar l’any 1904 -tot i que l’edifici actual té cinquanta anys- i és tota una institució, fins al punt que és considerat com el Teatre Nacional d’Irlanda.

Tanmateix, ja fa temps que l’edifici es veu molt atrotinat i obsolet, dues característiques que fan que el teatre no respongui a les necessitats dels usuaris, és a dir, artistes, treballadors i públic que hi va a mirar els espectacles. A més, el fet de ser un edifici de formigó li dóna una fisonomia molt grisa i freda, res a veure amb els principals teatres de les grans capitals europees, que solen ser molt refinats i amb una gran quantitat de detalls en la seva decoració que donen un aire molt més càlid.

Amb tot, el nou Abbey desplaçarà el seu centre de gravetat i entrada principal cap als molls del Liffey, com ja s’havia previst als anys seixanta en un projecte que no va arribar a tirar endavant i que finalment va situar la façana principal (foto) a Marlborough Street (Dublin 1), un carrer arquitecturalment i social força degradat i que no permet gaires aglomeracions.

Per la seva banda, la ministra de Cultura, Josepha Madigan, ha explicat que un dels objectius de la remodelació és que sigui un revulsiu cultural i econòmic per a la zona, molt castigada pel fet que hi ha una alta concentració de centres que tracten amb drogoaddictes.

Un altre canvi respecte a l’Abbey actual és que al teatre hi haurà activitats durant tot el dia, a diferència d’ara, en què l’edifici només es desperta a partir del vespre quan comencen les funcions de les obres programades.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt