Fáilte Ireland vol un Sant Patrici més descentralitzat

Fáilte Ireland vol un Sant Patrici més descentralitzat Desfilada de Sant Patrici a Dublin l'any 2017 / Foto: Liffey

El 17 de març, dia de Sant Patrici, el Sant Patró, els carrers de tot Irlanda es tenyeixen de verd amb desfilades de totes les mides que, globalment, apleguen centenars de milers de persones; tanmateix, les més conegudes i les que atrauen més gent són les que travessen el centre de les grans ciutats, amb menció especial per a la de Dublin que, molt probablement, amb tota la gentada que hi ha, deu ser un dels esdeveniments mundials on un percentatge més alt dels assistents no veu absolutament res.

Així doncs, responent a la preocupació de molts empresaris turístics que veuen que tot es concentra en uns punts molt concrets de les grans zones urbanes, Fáilte Ireland, l’agència pública que s’encarrega de promocionar el turisme a Irlanda, ha creat un fons amb gairebé tres milions d’euros que hauria de descentralitzar una mica la celebració. En aquest sentit, el sotsministre de Turisme i Esport, Brendan Griffin, ha anunciat que aquests diners es repartiran entre quaranta esdeveniments arreu del territori.

Amb tot, Dublin encara s’emportarà un bon pessic, 1.241.500 euros, dels quals 950.000 seran per al Saint Patrick’s Festival, que organitza tota mena d’activitats durant una setmana i que culmina amb la tradicional i multitudinària desfilada retransmesa en directe a tot el món per RTÉ, i la resta serà per a celebracions en barris no tan cèntrics. Fora de la capital, la segona ciutat més beneficiada serà Galway, amb 364.500 euros, seguida de Cork, amb 194.000 euros.

Segons un portaveu de Fáilte Ireland, a grans trets, l’objectiu és d’ampliar l’oferta de festivals per tot el territori, encoratjant els turistes a anar a indrets no tan coneguts de l’illa, i alhora s’intentarà expandir cap a altres llocs els festivals que ja hagin resultat ser exitosos en una ciutat concreta, com el Festival de Cap d’Any a Dublin.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt