El món del teatre denuncia la degradació de l’Abbey

El món del teatre denuncia la degradació de l’Abbey Façana de l'Abbey Theatre / Foto: Liffey

Un grup de més de tres-centes persones del món del teatre han signat una carta en què s’alerta de la degradació de l’Abbey Theatre des que Neil Murray i Graham McLaren van fer-se càrrec de la direcció d’aquesta institució cultural situada al carrer Abbey (Dublin 1), que de sempre ha estat considerada com una referència de les arts escèniques a Irlanda.

Els signants denuncien una reducció de la diversitat d’obres, fet que ha provocat que hi hagi menys feina per a actors; en aquest sentit, si l’any 2016 l’Abbey va donar feina a 123 actors en produccions teatrals i a 90 en tallers i lectures, l’any 2017 només en van ser 56. Segons un càlcul aproximat dels denunciants, durant l’any passat hi va haver 65 actors contractats, un petit augment que no soluciona el problema i evidencia que no hi ha cap compromís per a consolidar l’activitat.

Per la seva banda, tant l’Abbey com Josepha Madigan, ministra de Cultura, han confirmat d’haver rebut la carta i han assegurat que es prenen el tema molt seriosament; a més, s’han compromès a trobar-se amb una representació dels signants a fi de conèixer millor les seves preocupacions. L’Abbey ha aprofitat l’avinentesa per a informar que durant el període entre el passat 8 de setembre i el 23 de febrer vinent, hi haurà 78 actors contractats al teatre, tant directament com indirecta amb coproduccions.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt