Concert de Matthew McDaid al Portal 22 de Valls

Concert de Matthew McDaid al Portal 22 de Valls Matthew McDaid al Portal 22 de Valls / Foto: Laia Esteve

Matthew McDaid, nascut a Belfast fa 23 anys, es defineix com un cantautor de folk. Quan tenia 11 anys, va venir amb la seva família a viure a Catalunya, més concretament a Collsacabra (Rupit, Osona), tot i que també passa temporades a Menorca. Des dels 6 anys ja sabia que volia dedicar-se al món de la música i es mirava una vegada darrere l'altra tots els videoclips dels canals musicals de la TV; a l'edat de 13 anys ja li van comprar la seva primera guitarra.

Un dia, el seu pare li va dir que a casa s'havien de pagar moltes factures i que es posés a treballar. A Osona, segons el Matthew, no hi ha gaire feina, tret de la Casa Tarradellas i de l'Escorxador. Així que la seva pròpia família el va empènyer que sortís al carrer a cantar, tocant versions de Ben Harper, Rice o Glen Hansard. D'aquesta manera, amb la recaptació que guanyava del que voluntàriament li donaven els vianants, ajudava econòmicament a casa.

Així és com va començar la seva carrera musical i el passat dimecres 11 de juliol va actuar al restaurant “Portal 22” de Valls, al cicle de concerts a la fresca “De gust”. Amb la terrassa plena de gom a gom, va captivar amb la seva naturalitat, energia, passió i veu a tots els assistents. Harmònica, guitarra i veu van formar un conjunt excel·lent. Més d'una hora gaudint, entre d'altres, dels temes “Cables And Plugs”, “Captain Without A Boat”,  “Whispering Winds” o “Darling I know you well”.

Molts d'èxits, Matthew!

Pots mirar els vídeos de l'actuació AQUÍ

Laia Esteve

Barcelona, 1974. Filòloga de formació. Va començar a treballar al món editorial, col·laborant i corregint textos de revistes, però després va fer un gir a la seva carrera professional encaminant-se cap al sector de la planificació de demanda en grans multinacionals.

Torna a dalt