Acaba la primera edició de l’Escola Catalana d’Estiu

Acaba la primera edició de l’Escola Catalana d’Estiu Activitat sobre pirates a l'Escola Catalana d'Estiu / Foto: Patufets Verds via Twitter

Durant dues setmanes l'Our Lady's National School, situada al barri de Windy Arbour (Dublin 14), ha esdevingut un petit oasi català gràcies a la primera edició de l'Escola Catalana d'Estiu, una iniciativa organitzada pel col·lectiu Patufets Verds, que és un grup de pares i mares format per parelles catalanes o mixtes que volen que els seus fills interaccionin amb altres infants en català, a banda d'aprendre algunes tradicions tan nostrades com fer panellets o fer cagar el tió.

L'assistència a l'escola ha anat en funció de la disponibilitat de les quinze famílies que hi han participat, amb nou alumnes durant la primera setmana i dotze a la segona, inclosa una família portuguesa que va viure uns anys a Catalunya. Així doncs, malgrat la incertesa prèvia derivada del fet que era la primera vegada que es feia i que no se sabia com aniria la cosa, sembla que tots els implicats -infants, monitors, mares i pares- són del parer que l'experiència ha estat un èxit total i ja han començat a pensar en l'edició de l'estiu que ve.

L'horari ha estat de nou del matí a cinc de la tarda, vuit hores diàries que han passat volant gràcies a les diverses activitats programades pels monitors: la primera setmana la cosa va anar de pirates i un tresor, que va ser trobat el darrer dia, i la segona setmana els Patufets Verds s'han dedicat a fer l'indi, més concretament de la tribu dels Sioux, amb l'objectiu de conèixer els quatre elements, a inculcar-los els valors de respecte a la natura i a fabricar-se la seva roba. Avui, darrer dia, pares, mares, monitors i patufets sioux cantaran al voltant d'un tòtem a fi d'acomiadar l'escola.

A l'hora de fer balanç tothom ha mostrat la seva satisfacció:

- Els infants han dit als seus pares que s'ho han passat molt bé.

- Els quatre monitors, dos de Barcelona i dos de Torredembarra, han assegurat que ha estat una experiència inoblidable, per tornar-la a repetir, i que s'han sentit molt ben tractats per les famílies que els han acollit.

- Les mares i els pares... doncs molt contents de veure com els seus fills gaudien de les activitats i ja esperant l'edició de l'estiu vinent.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt