Pla per a doblar el nombre d'usuaris de les biblioteques

Pla per a doblar el nombre d'usuaris de les biblioteques La biblioteca de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

Hi ha molta més gent que va al pub que no pas a la biblioteca i evidentment, d'aquesta manera no es va enlloc; així doncs, el govern, conjuntament amb les administracions locals, ha endegat un pla que té l'objectiu de doblar el nombre d'usuaris de la xarxa de biblioteques públiques en un període de cinc anys, passant dels 750.000 actuals al milió i mig.

Entre les mesures incloses en el pla hi ha de facilitar les coses als usuaris; en aquest sentit, en dues-centes de les tres-centes trenta biblioteques públiques que hi ha a la República s'ampliarà l'horari d'obertura als set dies de la setmana, de vuit del matí a deu del vespre, fet que suposarà que en algunes hores no hi hagi personal treballant-hi. Tanmateix, qui vulgui endur-se un llibre quan no hi hagi cap bibliotecari haurà de passar el codi de barres per l'escànner. I qui torni un llibre després de la data límit no serà penalitzat.

Aquestes mesures ja es van aplicar l'any 2016 a dues biblioteques del comtat d'Offaly, més concretament a la de Tullamore i a la de Banagher, que van servir com a prova pilot. Com que el resultat ha estat molt satisfactori, puix que el nombre d'usuaris va augmentar un 75% i 185%, respectivament, ara la mesura s'estendrà a dues-centes biblioteques.

El pla, que tindrà un pressupost de cinc milions d'euros, també servirà per a actualitzar unes quaranta biblioteques, sobretot en el camp de les noves tecnologies i la formació a distància, responent així a les necessitats de la societat actual, que va de bòlit amunt i avall i que no sempre pot gaudir dels serveis presencials.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt