Monopoly en gaèlic a fi de normalitzar la llengua

Monopoly en gaèlic a fi de normalitzar la llengua El "Vés a la presó" del Monopoly / Foto: udar.ie

A la votació online per tal de decidir quines ciutats sortien a l'edició especial amb motiu del 80è aniversari del Monopoly Dublin no ha estat inclosa entre les 20 escollides per a l'ocasió, essent Belfast l'única ciutat irlandesa que ha passat el tall, però per tal de contrarestar aquest greuge recentment s'ha posat a la venda la versió en gaèlic del famosíssim joc de taula.

L'entitat responsable d'aquesta fita ha estat Glór na nGael i un dels seus membres, Eoghan Mac Cormaic, ha assegurat que un dels objectius de la iniciativa és normalitzar el gaèlic fent que la gent el parli i fins i tot hi cridi mentre passa una bona estona. A més tot queda a casa perquè la producció va a càrrec de la fàbrica Hasbro, situada a Waterford.

Entre les propietats on els jugadors poden caure o desenvolupar grans imperis immobiliaris hi ha els edificis dels parlaments, tant el del Nord a Stormont com la Leinster House al Sud. Les caselles més cares són la Teach an Phiarsaigh (el cottage de Patrick Pearse a Rosmuc, Comtat de Galway) i el GPO d'O'Connell Street (Dublin 1); en aquest darrer cas amb el valor afegit de celebrar-se el centenari dels Fets de Pasqua l'any vinent.

Font: Newstalk

URL curta: ves.cat/mcYD

Foto original

Torna a dalt