Qui utilitzi l'accent gaèlic “fada” podria cobrar més tard

Qui utilitzi l'accent gaèlic “fada” podria cobrar més tard Noms irlandesos amb fada / Foto: Liffey

Ja se sap que, massa sovint, l'administració pública irlandesa és incapaç d'atendre els ciutadans que volen fer una vida normal en gaèlic i per si no n'hi hagués prou amb això la tecnologia també hi posa el seu gra de sorra. El darrer episodi ha estat al departament d'Ensenyament, que ha recomanat als seus treballadors d'abstenir-se de fer servir el “fada”, un accent del gaèlic que allarga la vocal.

El departament va enviar un email el mes passat explicant que la utilització d'accents en el nom del titular d'un compte bancari al fitxer que s'envia al banc fa que el sistema no interpreti de manera correcta el caràcter i rebutgi el pagament. I no només hi ha problemes amb el “fada” sinó també amb altres caràcters com símbols que no són lletres com “&”, apòstrofs o punts.

Segons fonts d'Ensenyament, el fet de no poder escriure el nom o el cognom amb l'ortografia correcta ha generat malestar entre alguns treballadors, que pensen presentar una queixa formal al Comissari Lingüístic. Nogensmenys, aquesta situació no hauria de produir-se en el futur atès que un portaveu del departament ha assegurat que a mesura que es vagi renovant la tecnologia es procurarà que el nou software sigui compatible amb les particularitats del gaèlic.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/maId

Torna a dalt