El ministre d’Estat d’Afers Gaèlics ja parla gaèlic

El ministre d’Estat d’Afers Gaèlics ja parla gaèlic Joe McHugh, ministre d'Estat d'Afers Gaèlics / Foto: Joe McHugh via Twitter

Quan fa unes setmanes el Taoiseach Enda Kenny va anunciar canvis a les carteres del seu govern, acció coneguda com a “reshuffle”, un dels nomenaments que més polèmica va generar fou el de Joe McHugh com a ministre d'Estat d'Afers Gaèlics. El motiu de tanta polèmica va ser que McHugh no parlava la llengua irlandesa de manera fluïda però molts van començar a exagerar fins al punt semblava que l'home no sabia dir ni hola.

A fi de calmar una mica situació Enda Kenny el va apuntar a un curset intensiu de gaèlic a Donegal, d'on és originari McHugh, i sembla que el ministre s'ha espavilat força perquè fa uns dies va passar una prova de foc en forma d'entrevista de deu minuts de durada al programa “Barrscealta” de Raidió na Gaeltachta en què va demostrar que es defensa en gaèlic. Durant l'entrevista, McHugh va dir que la seva paraula preferida és “smugairle roin”, que vol dir medusa, molt de moda a les platges durant l'estiu.

Ara McHugh sembla que ha agafat confiança i comença a embalar-se lingüísticament perquè ha assegurat que continuarà estudiant, a banda de practicar gaèlic amb els seus dos xofers, que són “gaeilgeoirí” (parlants de gaèlic).

Font: Irish Independent

URL curta: scur.cat/GFBFFM

 

Torna a dalt