Una escola gaèlica farà immersió lingüística en una piscina

Una escola gaèlica farà immersió lingüística en una piscina Immersió en gaèlic a la Gaelscoil de Bandon (Comtat de Cork) / Disseny: Liffey

L'escola gaèlica El Pont de Bandon (Gaelscoil Dhroichead na Banndan), situada a la població de Bandon (Comtat de Cork) i en funcionament des de l'any 1995, ha volgut fer un pas endavant en la metodologia emprada per ensenyar la llengua irlandesa i farà literalment immersió lingüística als seus alumnes a partir del curs vinent.

Actualment l'escola ocupa uns barracons situats en terrenys cedits pel club local de GAA al Charley Hurley Park però gràcies a l’acord a què van arribar amb el propietari d’un centre de lleure tancat des del 2008, d’aquí a un any podran traslladar-se a la nova ubicació o fins i tot abans atès que els treballs de condicionament estaran enllestits el proper mes de novembre. El director de la Gaelscoil Seán Ó Láimhín està encantat amb el fet de tenir unes instal·lacions més idònies per a un centre escolar.

La curiositat de l'afer és que l'escola estarà situada en una antiga piscina de 18 metres convertida en una gran sala d’esports que s’espera que sigui l'enveja de la resta d'escoles de la zona. A banda d'aquesta sala també s'afegiran dos pisos que allotjaran 6 classes, un centre d'aprenentatge, el despatx del director, un vestidor i altres instal·lacions.

El cas d'aquesta escola no és únic al comtat de Cork on ja hi ha un centre educatiu, la Gaelscoil Uí Drisceoil (Escola O’Driscoll), que ocupa un antic hotel abandonat a prop de Glanmire. O la Gaelscoil Chloch na gCoillte (Escola Pedres del Bosc) situada en un edifici que inicialment havia de ser una oficina bancària, encara que l'objectiu de la direcció és tenir un edifici que s'ajusti millor a les seves necessitats.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt