Un expert fiscal a la llista de grans defraudadors

Un expert fiscal a la llista de grans defraudadors Placa a l'exterior d'una oficina d'Hisenda / Foto: Liffey

Trimestralment Hisenda publica una llista amb els noms del individus que més defrauden, una tàctica coneguda com a “name and shame” (anomena i avergonyeix) que té l'objectiu d'escarmentar els defraudadors i alhora enviar un missatge d'advertència als qui tinguin la temptació de fer-ho. A la llista, a banda del nom també es publica el delicte i la multa que han hagut de pagar, interessos inclosos.

Ahir es va publicar la llista per al tercer trimestre d'enguany i fent un repàs ràpid entre els professionals liberals, propietaris de pubs i restaurants i gent amb comptes a paradisos fiscals no declarats el nom més paradoxal de tots va ser el de Mel Kilkenny, originari de Ballina (Comtat de Tipperary), atès que és un prestigiós expert fiscal que fa classe en una escola de negocis de Dublin i que ha escrit diversos llibres sobre impostos a Irlanda, incloent els que utilitzen molts estudiants de la titulació de comptable professional de l'ACCA.

Segons sembla, l'expert no va demostrar ser-ho tant a la pràctica i després de la visita d'uns inspectors d'Hisenda ha hagut de pagar 284.848 euros en impostos i penalitzacions per no haver declarat uns quants ingressos. De tota manera, Kilkenny no va ser el que més va defraudar puix que va ser superat àmpliament per un propietari de pub de Cork i per un altre d'un restaurant a Wicklow, que van pagar més de 3 milions d'euros i 1,24 milions, respectivament. El global de pagaments fets pels defraudadors enxampats va ser de gairebé 14 milions d'euros.

Font: The Journal.ie

URL curta: ow.ly/VDPD3

Torna a dalt