Tres hores a la presó per no pagar la TV Licence

Tres hores a la presó per no pagar la TV Licence Fulletó anunciant la presència dels TV inspectors / Foto: Liffey

Darrerament sembla que la situació a les presons irlandeses ha millorat i s'ha reduït el nombre de reclusos, que durant els anys més durs de la crisi van arribar a màxims històrics. Una de des raons d'aquest fet és que la justícia enviava a la garjola persones que no podien pagar multes o taxes com la TV Licence, que serveix per a finançar la radiotelevisió pública RTÉ.

A fi d'alleujar el problema alguns dels que abans haurien anat a la presó ara fan treballs per a la comunitat però encara hi ha gent que acaba darrere els barrots. L'últim cas, del tot rocambolesc i denunciat a una ràdio de Donegal per Gary Doherty, un conseller d'aquest comtat, ha estat el d'una dona de Letterkenny que dilluns passat va ser enviada al Dóchas Centre (annex de la presó dublinesa de Mountjoy).

La dona, condemnada ara fa un any per no haver pagat una multa de 450 euros, imposada per tenir un televisor però no TV Licence, va ser despertada a les 7h10 del matí per dos policies que van trucar a la porta de casa i la van fer vestir per anar cap a la presó. El viatge va ser en taxi i va anar acompanyada pels dos gardes; després de romandre tres hores al Dóchas Centre li van dir que quedava en llibertat i li van donar un bitllet d'autobús per tornar cap a casa.

Doherty ha denunciat el malbarat de recursos públics i la manca de lògica que suposa enviar dos policies de Donegal a Dublin en taxi, fer romandre una persona tres hores en un centre penitenciari i enviar-la cap a casa. Fins i tot el conseller considera que és més delicte aquest episodi, titllant-lo de malversació de fons públics, que no pas no pagar la TV Licence, amb dos agreujants: que la dona ja havia pagat 212 euros de la multa i que van haver d'anar per Sligo i Longford, 50 km o 40 minuts més que el camí més curt, perquè els gardes no podien passar per Irlanda del Nord.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/mb5L

Torna a dalt