Un corredor fantasma va ser a punt de guanyar la marató

Un corredor fantasma va ser a punt de guanyar la marató Esperant el fantasma O'Neill a l'arribada / Foto: Dublin Marathon via Twitter

Les noves tecnologies van permetre que durant la marató de Dublin celebrada dilluns passat tothom qui ho volgués pogués seguir com anava la classificació via internet gràcies als xips que duien els corredors. El que passa és que de vegades la tecnologia punta pot crear situacions kafkianes...

...gairebé fins al final de la cursa els internautes veien que “32 H O’Neill”, Henry O’Neill amb el dorsal 32, encapçalava la classificació tot i que ningú no el veia corrent pel carrer. De fet, no el veien perquè O’Neill era a casa seva, al comtat de Tyrone, flipant per anar líder des del sofà de casa.

Després d’investigar l'assumpte l'explicació és que O'Neill s’havia inscrit a la marató però no hi va poder participar; com que és un dels especialistes irlandesos en llarga distància els organitzadors van esperar fins al darrer moment per veure si hi participava o no. Al final no va ser així i el seu dorsal i xip van ser desats en una bossa que va anar a parar a dins d'una furgoneta de l'organització.

El problema és que aquesta furgoneta era la que seguia el cap de cursa i anava uns metres per davant del líder, per la qual cosa el sistema de detecció captava el senyal del xip d'O'Neill i és per això que apareixia com a primer classificat. De tota manera, el corredor fantasma no va guanyar la prova perquè pocs metres abans del final la furgoneta va desviar-se per no passar per sota la meta.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/hqCN

Foto original

Torna a dalt