"Maten" un espanyol a fi de suspendre un partit de futbol

"Maten" un espanyol a fi de suspendre un partit de futbol Minut de silenci al camp dels Liffey Wanderers / Foto: Liffey Wanderers via FB

Si s’hagués de posar banda sonora a la surrealista història viscuda aquest passat cap de setmana a la Leinster Senior League de futbol, la resposta seria inequívoca: No estaba muerto, estaba de parranda de Peret. L'homenatge al rei de la rumba va començar divendres al vespre quan algú del dublinès Ballybrack FC va informar la League que un dels seus jugadors, l’espanyol Fernando Lafuente Saiz, havia mort dijous en un accident de trànsit després de l’entrenament.

Evidentment, com a mostra de dol, es va suspendre el partit que dissabte a la tarda havia d’enfrontar l’equip del fals difunt amb l’Arklow Town (Comtat de Wicklow) i a la resta de camps es va fer un sentit minut de silenci (foto). Les mostres de condol també van multiplicar-se a les xarxes, amb la majoria de clubs i jugadors solidaritzant-se amb el Ballybrack FC i amb la família de Lafuente.

De tota manera [i aquí és quan apareix Peret guitarra a la mà fent el ventilador], el gran Fernando no estaba muerto, estaba de parranda, segons es va poder acabar de confirmar ahir a la tarda. En aquest sentit, dissabte, els responsables del torneig van trucar al club per tal d’informar-se sobre els detalls del funeral i enviar algú a Espanya a fi de donar el condol a la família, a banda de demanar-los si necessitaven res.

En un primer moment hi havia una mica de confusió arran de les respostes no gaire lògiques del club, que els va assegurar que el cos ja havia estat repatriat, una rapidesa no gaire habitual. Les sospites que hi havia alguna cosa estranya van anar in crescendo quan cap hospital va reconèixer haver tingut cap accidentat amb aquell nom i quan la Garda va assegurar que no hi havia hagut cap accident a la zona. A més, a poc a poc van començar a aparèixer missatges d’amics de Lafuente a la xarxa dient que se n’havia anat cap a casa a passar unes quatre setmanes de vacances.

De moment no s’ha aclarit el perquè de tot plegat però sembla que el Ballybrack FC no tenia prou efectius per a disputar el partit; així doncs, el secretari del club, que ja ha dimitit, va haver de fer la feina bruta, tot i que potser va anar una mica massa lluny, i va escampar la notícia falsa. Amb tot, el Ballybrack FC ha reconegut que l’error és greu i inacceptable i ha demanat disculpes a tothom, sobretot a l’Arklow Town, que va acceptar la suspensió sense dubtar gens ni mica, i al jugador, que els va confirmar que continua viu, probablement tomando cañas.

Per la seva banda, la Leinster Senior League, que ha assegurat que va actuar de bona fe donant per bona la informació rebuda del Ballybrack FC, ha endegat una investigació per a depurar responsabilitats i l’assumpte podria acabar amb l’expulsió del club dublinès de la competició.

ACTUALITZACIÓ: Lafuente no jugava amb el Ballybrack FC des que al setembre va mudar-se a Galway per motius laborals, ciutat on ha romàs durant tots aquests dies.

Foto original

Torna a dalt