Fes un donatiu per acabar la seu de l’Anglo Irish

Fes un donatiu per acabar la seu de l’Anglo Irish S'accepten donatius per acabar l'edifici / Foto: Liffey

Durant els anys bojos del Celtic Tiger l’Anglo Irish Bank va ser el buc insígnia d’un sector bancari que, amb el Banc Central d’Irlanda totalment desaparegut de la seva funció de regulador financer, prestava milions d’euros a qualsevol sapastre que digués ser promotor immobiliari. La cosa es va inflar més i més fins que l’any 2008 la bombolla els va petar a la cara.

La intervenció estatal va ser inevitable i el govern va haver de nacionalitzar l’Anglo Irish injectant milers de milions d’euros del sofert contribuent per tapar el gran forat deixat pels qui pensaven que la bombolla duraria in secula seculorum... amén. I l’efecte dominó va crear el paradigma de la crisi quan l’empresa constructora de la flamant nova seu de l’Anglo a la zona dels Docklands (Dublin 1) també va fer fallida.

Així doncs, les obres es van aturar i uns mesos després van desmuntar les grues. Des de llavors l’esquelet de l’edifici és la imatge que testimonia la cruesa de la crisi econòmica i les seves causes. Però a Irlanda tot s’ho agafen amb ironia i a la tanca de fusta que voreja l’estructura de formigó algú hi ha escrit que s’accepten donatius. Tu que pots, col·labora per acabar l’Anglo.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt