Multa de dos euros per a qui pronunciï la paraula Covid

Multa de dos euros per a qui pronunciï la paraula Covid La recaptació de les multes / Foto: The Alt Bar via FB

Ja fa gairebé dos anys que va començar la pandèmia i evidentment, n’hi ha molts que ja n’estan farts, sobretot els qui han patit de valent els efectes de les restriccions al seu negoci, com és el cas del gremi de la restauració, que arran dels diversos confinaments va romandre amb la persiana abaixada durant uns quants mesos i que encara ara treballa al ralentí, amb limitació de cabuda i havent de tancar a les vuit del vespre.

Així doncs, no és gens estrany que els publicans no vulguin sentir, ni de broma, la paraula Covid al seu establiment, fins al punt que al pub The Alt Bar, situat a la població de Killea (Comtat de Donegal), divendres passat va entrar en vigor un sistema de multes que penalitza amb dos euros tot aquell que pronunciï la paraula maleïda. Segons Christopher Moore i Conor McDevitt, responsables del pub, ja feia temps que havien pensat de fer-ho, però divendres passat, les converses monotemàtiques de la clientela van fer vessar el got.

De tota manera, la recaptació, que el primer dia va ser de 54 euros -fent un càlcul ràpid la paraula Covid va ressonar 27 vegades-, serà per al Donegal Hospice, és a dir, que la multa, a banda del costat divertit, també servirà per a ajudar una entitat benèfica de la zona. A més, Moore i McDevitt tenen la intenció de mantenir la iniciativa quan acabi la pandèmia... Potser penalitzant els qui parlin del temps, que és el tòpic més habitual quan no es parla de la Covid.

Aprofitant que la història s’ha fet viral, McDevitt es queixa del greuge que tenen amb els seus homòlegs del Nord, atès que Killea és a tocar de Derry, on els pubs poden romandre oberts fins a la una de la nit, cosa que fa molt difícil de consolidar la clientela. Amb tot, McDevitt afirma que l’única opció que tenen ara és de continuar endavant com puguin esperant que les restriccions d’horari s’aixequin ben aviat.

Font: Donegal Live i The Irish Mirror

Torna a dalt