Desesperació total de Ryanair amb la nova Llista Verda

Desesperació total de Ryanair amb la nova Llista Verda Una hostessa de Ryanair amb mascareta / Foto: Ryanair

Ahir va entrar en vigor la darrera actualització de la Llista Verda de destinacions segures de les quals es pot tornar sense haver de fer la quarantena de catorze dies i el fet que només hi hagi set països -Alemanya, Finlàndia, Islàndia, Letònia, Lituània, Polònia i Xipre- ha fet desesperar, encara més, la companyia aèria Ryanair, que és la que aporta més passatgers a Irlanda i que ja fa mesos que critica, dia sí dia també, la gestió de la crisi de la Covid-19 en termes de transport aeri per part del govern.

En aquest sentit, Ryanair, que ha vist com durant la temporada d’estiu -que acostuma a operar al 100% de capacitat- els seus avions volaven gairebé buits tot i les seves exageradament rebaixades tarifes de fins a cinc euros, ha demanat reiteradament al govern una flexibilització de les mesures aplicables als passatgers que arriben de països que no figuren a la Llista Verda, atès que són unes de les més estrictes d’Europa i això suposa que la gent s’ho rumiï molt abans de volar a un país de l’estranger.

Amb tot, després que el govern hagi ignorat les demandes de Ryanair, fins i tot després que fa dues setmanes la companyia amenacés de tancar les seves bases a Cork i a Shannon durant la temporada d’hivern, ara sembla que, fruit de la resignació, han canviat d’estratègia i de les amenaces s’ha passat a la ridiculització de la Llista Verda.

La broma va començar ahir quan la secció de feina al web de la companyia es va publicar un anunci per a una vacant de confeccionador de Llista Verda, assegurant que el govern els ha tornat a fer confiança per tal de dur a terme aquesta complicada tasca. La vacant seria per a un estudiant que hagi acabat la secundària o faci el Transition Year, és a dir, un any entre el Junior Certificate (Graduat Escolar) i el Leaving Certificate (Selectivitat) en què es fan activitats no-acadèmiques.

La metodologia a l’hora de determinar quins països s’inclouen a la llista seria emprar tota mena de jocs d’atzar com el bingo, l’EuroMillions, l’Scrabble, els dards, el joc “posa-li la cua al ruc” o qualsevol altra farsa, que és com Ryanair sempre ha titllat la Llista Verda irlandesa. Una altra responsabilitat -aquí ja disparen contra la classe política- serà la d’assegurar-se que hi ha prou cervesa Guinness al bar del Parlament.

Més informació AQUÍ.

ACTUALITZACIÓ 24/09/2020: a la Llista Verda de destinacions segures només resten quatre països -Finlàndia, Letònia, Liechtenstein i Xipre- i Ryanair continua amb el seu particular acarnissament contra el govern, titllant Eamon Ryan, ministre de Transport, de Kim Jong-un, atès que, segons la companyia aèria, és més difícil de sortir d’Irlanda que de Corea del Nord.

 

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt