Mr Eamon Ryan... Mr Eamon Ryan... zzz zzz zzz zzz

Mr Eamon Ryan... Mr Eamon Ryan... zzz zzz zzz zzz Eamon Ryan dormint durant la votació / Oireachtas TV

Les llargues i dures negociacions per a formar un govern tripartit amb el Fine Gael i el Fianna Fáil -probablement fent un esforç titànic a fi de convènce’ls de reduir l’emissió de gasos hivernacle-, la seva nova tasca com a ministre de Transport i Canvi Climàtic, la disputa pel lideratge dels Verds amb Catherine Martin i les còmodes butaques del Centre de Convencions, que durant les darreres setmanes i arran de la Covid-19 ha substituït el Dáil, van ser una combinació explosiva per a Eamon Ryan, el líder dels Verds.

En aquest sentit, Ryan va ser enxampat dormint durant la votació d’una moció presentada pels Socials Democrats que pretenia de reforçar els drets dels treballadors amb els salaris baixos durant la pandèmia. El moment estel·lar va arribar durant la votació, quan la speaker va començar a cridar els noms dels diputats un per un a fi que emetessin el seu vot dient “Sí”, “No” o “Abstenció”; tothom anava responent fins que va arribar el torn d’Eamon Ryan, que no va respondre malgrat que el van cridar dues vegades. 

Davant del silenci del líder ecologista, alguns diputats i la càmera d’Oireachtas TV, que retransmet els plens (tweet a sota), va dirigir la seva mirada cap a Ryan, que dormia plàcidament a la butaca amb les rialles d’alguns diputats amenitzant el moment. Al cap d’uns segons, el diputat Jack Chambers, que seia a la vora, el va despertar. Després que Ryan emetés el seu vot contrari, la sessió va continuar sense cap més incidència.

Òbviament, l’escena no va passar desapercebuda i va generar força comentaris, començant pels del mateix Ryan, que va demanar disculpes; d’altres, com el diputat Gary Gannon, dels Social Democrats -que havien presentat la moció-, va titllar la conducta de Ryan d’irrespectuosa per a tots els qui havien treballat en la moció. Finalment, tenint en compte que no va rebre el suport dels partits de govern, la moció va ser rebutjada.  

 

Torna a dalt