Liffey

A+ A A-

Els caixers en perill per l’abandó del Windows XP

Els caixers en perill per l’abandó del Windows XP Treient diners dels caixers d'AIB / Foto: Liffey

Més d’un 80% dels 3.300 caixers automàtics que hi ha a Irlanda funciona amb el sistema operatiu Windows XP del que Microsoft deixarà d’emetre actualitzacions a partir del 8 d’abril. Així doncs, qualsevol error o vulnerabilitat no serà reparada i es correrà el risc que pirates informàtics puguin tenir accés a les dades o bé que el sistema sigui infectat per virus.

Un portaveu de l’empresa NCR, un dels dos fabricants més importants de caixers, ha dit que creia que les màquines continuarien funcionant com d’habitud a partir del 8 d’abril i que restarien a disposició de les entitats bancàries que no hagin fet la migració cap al sistema operatiu Windows 7 o 8 per a qualsevol incidència.

Per la seva banda, un portaveu de Microsoft ha explicat que el Windows XP és 21 vegades més insegur que el Windows 8 però que malgrat aquesta dada, encara hi ha moltes empreses i organitzacions que l’utilitzen, sobretot al sector públic. També ha informat que prestaran el seu suport als clients que vulguin passar-se al Windows 7 o 8.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/izwA

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.