Liffey

A+ A A-

No res a témer de les centrals nuclears britàniques

No res a témer de les centrals nuclears britàniques Vista aèria de la central nuclear de Sellafield / Foto: Wikipedia

Un estudi realitzat durant els darrers tres anys per l’Institut de Protecció Radiològica d’Irlanda (RPII) ha determinat que l’activitat ordinària de les centrals nuclears del Regne Unit no suposen cap perill per als irlandesos. De tota manera l’RPII recomana estar alerta i revisar constantment els plans d’emergència per si de cas.

En els pitjor dels casos, que té una probabilitat que passi d’una entre 33 milions i que consistiria en una combinació d’accident greu en una central nuclear de la costa oest del Regne Unit acompanyat de pluja i vent que portessin la radiació cap a Irlanda, la gent només hauria de romandre tancada a casa entre 24 i 48 hores. Una altra cosa seria la producció agroramadera que hauria de ser controlada durant uns quants anys.

Irlanda sempre ha vist com una amenaça potencial la central de Sellafield, a la costa nord d’Anglaterra, fins al punt que va signar un acord amb el Regne Unit que permet a la policia irlandesa d’inspeccionar la planta. L’any 2009 el govern britànic va publicar un informe amb vuit emplaçaments on s’hi construiran centrals nuclears abans del 2025, cinc de les quals a la costa oest i la més propera a Irlanda estant a només 100 km.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/glde

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.