Liffey

A+ A A-

El cotxe elèctric no acaba d’agafar embranzida

El cotxe elèctric no acaba d’agafar embranzida Cotxe elèctric recarregant-se a la seu d'ESB / Foto: Liffey

En els primers nou mesos d’enguany el nombre de cotxes elèctrics venuts a Irlanda arriba als 121 que, si bé ja supera en 23 totes les vendes del 2011 i en 73 les del 2010, continua representant un percentatge molt petit dels 71.619 cotxes matriculats a 30 de setembre. Segons fonts del sector els motors que ara triomfen són els dièsel.

Amb aquestes dades és probable que no s’arribi a l’objectiu de tenir un 10% del parc mòbil irlandès per a l’any 2020 format per cotxes elèctrics i el que ja és evident és que no es complirà l’objectiu del govern de tenir circulant per les carreteres de l’illa 6.000 cotxes d'aquest tipus a final d'aquest any. Les principals raons del seu poc èxit són la limitació de l'autonomia de recorregut i l’estona que tarda en recarregar-se.

Tot i que l’empresa elèctrica ESB s’ha compromès a mantenir uns 1.500 punts de recàrrega i a instal·lar-ne uns 2.000 més en cases particulars sembla ser que els compradors segueixen la tendència mundial de comprar cotxes tradicionals o com a molt híbrids. General Motors, Toyota i Nissan no han assolit les vendes esperades i han decidit frenar la seva aposta pel vehicle elèctric. Amb tot això, no és estrany que a Irlanda es doni la paradoxa d'haver-hi més punts de recàrrega que no pas cotxes per recarregar.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.