Liffey

A+ A A-
Martina

Martina

Hola, em dic Martina i tinc 11 anys.

Tinc dues passions: la gimnàstica rítmica i escriure.

M'agradaria ser periodista, com la Mélodi, tot i que a diferència d'ella encara no havia pogut escriure en cap diari. Ara, al Liffey, he tingut l'oportunitat de poder fer realitat el meu somni.

Website URL: http://dom.cat/16jq

Diari de la Mélodi: la festa pijama de la Jana

Dimecres, 28 de juny 2017 00:00 Publicat a Societat

Dissabte, 19 de setembre

Benvolgut diari,

Avui m'he aixecat a les 8 del matí per poder anar a la cursa solidària. La veritat és que tenia molta son i no gaires ganes d’anar-hi, però ja estava apuntada, igual que la Sara i la Jana, i hi havia d'anar.

Un cop a l'escola he estat jugant una estoneta als gronxadors fins que han arribat les meves amigues. Llavors ha començat la cursa solidària i a menys de la meitat les tres hem abandonat... bé, almenys ens han donat un premi per l'esforç.

Quan hem acabat, hem anat a beure moltíssima aigua i hem descansat.

Una estoneta més tard, la meva mare m'ha donat la maleta per la festa de la Jana, i jo molt excitada l'he agafada.

Els pares de la Jana han vingut a buscar-nos amb el cotxe, i amb un petó i una abraçada ens hem acomiadat dels nostres pares. Per fi marxàvem a la festa més esperada de la setmana.

Quan hem arribat a casa de la Jana, els seus pares ens han dit que anéssim a deixar les maletes a l'habitació de la Jana. Realment era molt, molt bonica. Tota la paret era de color turquesa pastel, els mobles blancs, i tenia una corda de banda a banda de l'habitació, amb banderoles de diferents estampats de color turquesa, blanc i gris claret. També tenia una moqueta blanca i peluda, i una butaca de color turquesa. Tota la casa era preciosa.

La festa ha començat a la 1 del migdia i hem anat a dinar a un italià semblant al Tagliatella. He dinat molt bé, ens hem demanat un plat de pasta, una pizza i un risotto. Tot això per compartir entre nosaltres 3. I després, ens hem agafat unes postres cadascuna.

En tornar hem estat jugant 2 hores a la piscina, tot i que feia una mica de fred, i després hem marxat al cine, a veure CANTA. 

Quan hem arribat a casa la Jana no hem pogut parar de parlar de la pel·li. Hem menjat dolços en comptes de crispetes, així que no estàvem molt plenes i hem pogut berenar i tot. Ah! I a que no saps a qui ens hem trobat al cine, a la Mary. Auhhhhh! Per què és tant plom aquesta nena?! Però vaja, continuaré… hem berenat i en acabar, la mare de la Jana ha portat el pastís, que era preciós, tenia una foto de les 3 juntetes, i floretes de fondant. El pastís era de xocolata, vaja, un brownie.

I després, li hem donat els regals. La Sara li ha regalat una funda per a la tauleta i una llibreta del ”Mr. Wonderful” i jo li he regalat unes ulleres de sol i un banyador. Després hem sortit a fora a jugar a jocs com el fet i amagar. Hem sopat crepes, i hem gaudit d'un programa de tele, semblant a “La Voz”, mentre menjàvem crispetes.

Ara estem al llit i estem parlant, mentre fem i mirem algun Musicalis i això és el que de moment sembla que seguirem fent.

Si et sembla bé, demà et continuaré explicant sobre la festa de la Jana, perquè de moment, ja no et puc explicar gaire més. Adéuuuuu! Muaaaaaa!

URL curta: bit.ly/2sOHZuk

Foto original

Diari de la Mélodi: la festa de principi de curs

Dimecres, 21 de juny 2017 00:00 Publicat a Societat

Divendres, 18 de setembre

Benvolgut diari, 

Avui estava ben cansada al matí i, ja que no ens tocava gravar el telediari he pogut dormir una estoneta més. Aquesta nit era de les meves preferides del curs, o almenys així era a la meva antiga escola. La qüestió és que jo volia estar ben descansada per la festa i durant tot el dia he intentat de no fer gaires esforços. Però és clar, aquest propòsit no m'ha impedit parlar tot el dia amb les meves amigues.

Avui ha vingut la Shauna a recollir-nos. Les meves amigues i jo hem pensat que devia ser per una reunió de l'equip però aquest cop estàvem equivocades.

Només ens ha recollit a nosaltres tres. Per un moment ens hem pensat que ens renyaria o alguna cosa per l'estil, però per segon cop estàvem equivocades. Ens ha demanat si podíem fer fotos i entrevistar a gent de la festa d'aquesta nit. Us preguntareu per què nosaltres, no?! Doncs això mateix li hem preguntat a la Shauna: -Senzillament perquè heu estat tot un èxit amb el vostre article del diari i amb el telediari d'ahir i hem pensat que us ho mereixeu-. Ens ha contestat tota contenta.

A l'hora del pati hem parlat sobre qui portaria una llibreta i un  boli, qui la càmera de fotos i les altres coses, però ens ha sorprès que en tornar a la classe ens trobéssim la Shauna amb tot un carretó ple de càmeres, màquines gravadores i un micro.

Ens ha comentat que tot allò era per escollir el que volguéssim per la nostra missió. Jo li he preguntat que per què necessitàvem un micro, i m'ha respost que era per fer algunes entrevistes que retransmetrien el dilluns al telediari.

Guauuuuu! Quina emoció! En acabar l'escola, els pares ens han deixat anar una estoneta al parc, i nosaltres hem aprofitat per repartir-nos la feina. La Jana que és una crac fent fotos, portaria la càmera per gravar i fer fotos, la Sara portaria la màquina gravadora per poder gravar algunes entrevistes i poder-les redactar el dilluns en la nostra secció setmanal i, per últim, jo portaria el micro.

Hem quedat allà a les 7h30 per poder anar a buscar l'equip. Ja eren les 8h00 quan ha començat la festa i nosaltres hem començat la nostra missió.

Hi ha hagut minidisco, un sopar, un concert al qual ha vingut una banda de pop... s'ha de dir que ha estat molt divertit tot, i la nostra missió ha estat tot un èxit. I sabeu què? per fer-li una mica d'enveja a la Mary li hem fet una entrevista, però abans d'això li hem explicat l'espectacular notícia de la nostra missió. I tal com ens esperàvem s'ha posat a cridar de l'enveja, vaja, tot un èxit.

Tothom anava guapíssim, i ha estat una nit fantàstica. Encara ens ha quedat algun moment lliure i hem aprofitat per parlar sobre la festa de la Jana.

Diari, els pares em diuen que me'n vagi a dormir, perquè és molt tard i demà he d'estar a les 10 del matí a l'escola per la cursa solidària. Bona nit diari, si és que dorms, és clar! Perquè jo ja m'estic adormint. Adéuuuuu! Muuuuuuuaaaaa!

URL curta: bit.ly/2tqH1CO

Diari de la Mélodi: el dia de la primera gravació

Dimecres, 14 de juny 2017 00:00 Publicat a Societat

Dijous, 17 de setembre

Benvolgut diari,

Avui, ben d'hora, la mare de la Sara els ha enviat un whatsapp als nostres pares dient que quedàvem al parc a les 7h30 del matí per anar tots junts a l'escola i és que avui teníem la primera gravació.

La mare, quan m'ha llevat, m'ha portat una altra sorpresa! La Jana celebra la seva festa d'aniversari el dissabte a la tarda ja que el seu aniversari és el dilluns (com se m'ha pogut oblidar?!). 

Serà una Festa de Pijames, a la qual només ha convidat la Sara i a mi. Hi aniríem després de la cursa solidària de l'escola. La mare m'ha preguntat si hi volia anar, i jo què creieu que he contestat? QUE SÍ!!! Tota excitada he anat corrent cap a la cuina a explicar-li la notícia al pare. Però, sabeu què?  Ell ja ho sabia! Jooooolinnnnn! Així que ja aprofitant he esmorzat volant per arribar al parc el més ràpid possible. 

La Sara i la Jana tot contentes estaven jugant als gronxadors i jo, naturalment, m'hi he afegit encantada mentre els pares parlaven 5 minuts sobre la festa i coses seves. En arribar a l'escola eren les 7h45 i tot estava desèrtic. Hem anat corrent a la biblio on hi ha una sala per gravar el telediari matinal. Tot ha anat perfecte i han deixat que els pares es quedessin. Quan ha començat l'horari escolar, el telediari s'ha retransmès a les aules. La profe ens ha felicitat pel bon treball que hem fet. 

Tot ha anat genial i a l'última classe ens han recordat la festa de demà. Ens han recordat que havíem de venir molt ben vestits i que l'escola acabava a les 3 de la tarda en comptes de les 5. Havíem d'estar allà a les 8 de la tarda, a la sala d'actes.

Evidentment, hem estat parlant tot el dia de la festa de la Jana. Diari tu mai tens son?, perquè jo... sí. Vull dormir. Et deixo per avui, però no et creguis que t'abandonaré. No, no i no! Demà t'explicaré com ens haurà anat la festa de principi de curs. Muaaa! Ciaooo!

URL curta: bit.ly/2tjMZo4