Liffey

A+ A A-

Més ciclistes si no fos per les temeritats dels conductors

Més ciclistes si no fos per les temeritats dels conductors Una bicicleta de Dublin Bikes pel carril bus (Lána Bus) / Foto: Liffey

Un estudi de l’Escola d’Enginyeria del Trinity College en el que han participat uns 2.000 ciclistes revela que una de les principals raons dissuasives a l’hora d’agafar la bicicleta per desplaçar-se per Dublin és l’actitud al volant dels conductors d’autobús, taxis i vehicles privats, considerada temerària per bona part dels enquestats, més que no pas la qualitat o la manca d’infraestructures com carrils bici. És més, els habituals dels pedals prefereixen circular per la calçada principal i no per vies segregades.

De tota manera també s’han queixat d’alguns problemes com superfícies en mal estat, carrils bici que s’acaben abruptament o amb cotxes aparcats i vianants que no paren atenció. L’experiència és un grau i els més joves són els que més creuen que anar en bici per Dublin és perillós; tanmateix, el grup dels joves és el que més creix. Pel que fa a la seguretat, un 54% porta casc (només un 2.2% a Paris) i un 88% porta dispositius reflectants.

Una cosa és evident quan hom passeja pels carrers de la capital irlandesa: els ciclistes tenen una clara tendència a infringir les normes de trànsit i els que més ho fan són els que fa més temps que utilitzen la bicicleta.   

Font: Irish Times

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.