Liffey

A+ A A-

Les persones en llista d’espera podrien ser 350.000

Les persones en llista d’espera podrien ser 350.000 Vista del nou Mater Hospital, Dublin 7 / Foto: Liffey

El passat mes de març van fer-se públiques les dades sobre persones que figuraven en llistes d’espera per veure un metge especialista i n’hi havia unes 160.000; però ara el departament de Salut ha matisat que la xifra podria ser molt més alta, fins a 350.000 persones, atès que no tots els hospitals els van enviar les dades.

Les llistes d’espera estratosfèriques són un problema endèmic al sistema sanitari irlandès i de tant en tant apareixen xifres que serien més pròpies d’un país subdesenvolupat que no pas d’un de la Unió Europea. Entre d’altres perles hi ha: 800 pacients fa 4 anys o més que esperen anar a la consulta d’un especialista o una iaia de Cork de noranta i tants anys que li van donar hora per a l’otorinolaringòleg per d’aquí a 4 anys.

També cal destacar el fet que el ministre de Sanitat James Reilly ha contractat dos consultors a 164.000 euros anuals per barba amb la finalitat de reduir aquestes xifres inacceptables; el problema, que no sembla de gaire importància per al ministre, és que un dels dos passa la meitat del seu temps fent recerca en una universitat dels Estats Units i només ve a Irlanda de tant en tant.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.