Liffey

A+ A A-

Lisdoonvarna, sí a l'amor però no als sol·licitants d'asil

Lisdoonvarna, sí a l'amor però no als sol·licitants d'asil El King Thomond Hotel de Lisdoonvarna / Foto: Google Street View

La població de Lisdoonvarna (Comtat de Clare) és molt coneguda pel seu festival a final de l'estiu, que té l'objectiu que els solters hi trobin parella i que compta amb la presència de gent arribada de tots els racons del món; fins i tot té una conegudíssima cançó que en parla (vídeo a sota). Així doncs, sembla que tot és amor, felicitat i música, però tot depèn de qui hi vagi.

En aquest sentit, el King Thomond Hotel havia estat seleccionat per la Reception and Integration Agency (RIA) per allotjar 115 sol·licitants d'asil a Irlanda però abans d'acceptar-ho el propietari de l'establiment, Marcus White, volia saber quin era el parer dels veïns de la població. A tal efecte va organitzar una votació i el resultat a la pregunta “Voleu un centre d'allotjament de sol·licitants d'asil polític a Lisdoonvarna?” va ser força contundent: 197 vots en contra i 15 a favor.

El resultat de la votació ha alleujat el president del Patronat de Turisme, Paddy Dunne, que ha demanat a l'hoteler White que respecti el resultat i és que l'impacte de tenir 115 habitants més al poble seria molt gran, atès que la població que hi resideix de manera permanent és d'unes 300 persones, és a dir, que hi hauria un increment del 38%.

Dunne ha assegurat que no té res en contra dels sol·licitants d'asil i que a Lisdoonvarna tothom hi és benvingut però que el govern, mitjançant la RIA, no els ha fet cap consulta ni tampoc hi ha les instal·lacions adequades per a allotjar aquesta gent. Pel que fa a la RIA, l'agència ha explicat que els centres actuals estan al límit i que els sol·licitants d'asil destinats a Lisdoonvarna hi arribarien esglaonadament, a 30 cada mes.

Font: Irish Examiner

Media

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.