Liffey

A+ A A-

El Dublin City Hall es posa de moda per a casoris

El Dublin City Hall es posa de moda per a casoris La sala Rotunda del Dublin City Hall / Foto: dublincity.ie

Els dublinesos que decideixen de casar-se pel civil tenen moltes opcions a l'hora de triar un lloc de celebració però, segons les dades facilitades per l'ajuntament, fer-ho al Dublin City Hall, un imponent edifici situat a Dame Street (Dublin 2) i acabat l'any 1779 després de deu anys d'obres, és cada vegada més popular; en aquest sentit, l'any 2016 hi ha haver 105 casaments, l'any passat 136 i per a enguany ja s'ha fet la reserva per a 144.

Un portaveu municipal ha explicat que llogar aquest espai costa 1.250 euros, preu que inclou la sala Rotunda durant una hora abans i una hora després de la cerimònia, dues-centes cadires per a convidats, fer tota la paperassa, un director de l'acte i agents de seguretat. La cerimònia només pot ser civil o humanista i no se'n permet l'ús religiós.

Un altre lloc curiós on també s'ofereix la possibilitat de casar-se pel civil és el Zoo, més concretament a la Haughton House, on hom pot creure's que es casa al mig de la sabana africana; en aquest cas el preu de 800 euros.

En total, l'Oficina d'Obres Públiques (OPW), l'agència pública que s'encarrega de gestionar el parc immobiliari de l'Estat, disposa de nou llocs per a celebrar-hi cerimònies civils o humanistes arreu de la República; per als qui vulguin un casament de conte de fades hi ha llocs com el Castell de Dungarvan (Comtat de Waterford) o el Castell de Kilkenny.

Font: Herald

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.