Liffey

A+ A A-

Anunci de vaga a Ryanair per al dia 20 de desembre

Anunci de vaga a Ryanair per al dia 20 de desembre Un avió de Ryanair a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

VAGA DESCONVOCADA

Sembla que continuen els problemes a Ryanair després del fiasco de les cancel·lacions durant el mes d'octubre i novembre causat pel canvi en el calendari de vacances de la plantilla, una explicació que no tothom es va creure i amb algunes veus apuntant a una fuga massiva de pilots cap a Norwegian, un dels competidors que més ha amenaçat l'exitós model de negoci Ryanair.

Des de llavors els pilots de la companyia dirigida pel controvertit Michael O'Leary han començat a fer servir la seva posició de força per a exigir una millora substancial de les seves condicions laborals, amenaçant de marxar a la competència si la direcció ignora les seves demandes; a més, hi ha l'agreujant del tracte gens amable que durant molts anys Ryanair ha proferit als seus pilots.

Irlanda no és l'únic lloc on Ryanair té problemes laborals amb els pilots i ja hi ha hagut amenaces de vaga al Regne Unit, Itàlia i Alemanya, on de moment s'ha evitat l'aturada en espera de negociar. Tanmateix, sembla que això no serà així a Irlanda puix que l'Associació de Pilots Aeris Irlandesos (IALPA), que forma part del sindicat IMPACT, ha anunciat una aturada dels seus associats a la companyia per al dimecres 20 de desembre després d'una votació amb el 94% de vots a favor de l'acció.

Que sigui cinc dies abans de Nadal podria provocar una gran afectació, tant als usuaris com a la companyia, que ha confirmat que ha rebut l'avís de vaga però que, per contra, ha assegurat que la incidència serà molt baixa perquè els vaguistes formen part d'un grup molt reduït que té intenció de marxar de Ryanair en les setmanes vinents.

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.