Liffey

A+ A A-

Crida a posar fi al problema de la gent sense casa

Crida a posar fi al problema de la gent sense casa Un póster de la campanya de l'ICHH / Foto: Liffey

L'Inner City Helping Homeless (ICHH), una ONG que ajuda gent del centre de Dublin que s'han quedat sense casa, ha iniciat una campanya que té l'objectiu de conscienciar tothom, sobretot el govern, del greu problema de la manca d'habitatge. La vistosa campanya es basa en els infants i és per això que algunes zones de Dublin van aparèixer ahir al matí amb fotografies de menors amb una banda blanca tapant-los els ulls i on s'hi llegeix “My name is”, una frase que vol transmetre el missatge que els qui pateixen el problema són persones, no xifres.

Segons Anthony Flynn, director de l'ICHH, les 29 iniciatives endegades pel govern han estat un fracàs, amb l'agreujant que per ara no hi ha cap perspectiva de solucionar la crisi d'habitatge, ans al contrari, sembla que la cosa empitjora cada mes. Una xifra que il·lustra clarament la magnitud del drama és que actualment hi ha uns 3.000 menors vivint en allotjaments d'emergència, bàsicament hotels o hostals pagats per les administracions locals i que en alguns casos no compleixen les condicions mínimes de salubritat.

A més, en períodes de gran demanda turística hi ha hotels que els fan fora i durant uns dies han d'anar trucant a diversos establiments per veure si hi ha places. En el millor dels casos en troben però de tant en tant alguna família ha hagut de passar la nit al cotxe o n'hi ha que s'han presentat a una comissaria, on no se'ls ha permès de quedar-s'hi perquè, segons la Garda, no havien comès cap delicte.

Flynn ha demanat que es creï una Agència de l'Habitatge amb tots els recursos necessaris per a solucionar el problema. Per la seva banda, el departament d'Habitage, Urbanisme i Administracions Locals ha assegurat que la manca d'habitatge és la seva prioritat número 1 i que no s'hi escatimaran recursos, una promesa que ja fa temps que s'ha convertit en paraules buides, tot i que darrerament s'ha creat uns "family hubs" que han millorat la situació d'algunes famílies. El departament també ha demanat a les trenta-una administracions locals que intensifiquin els esforços sobre el terreny.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2wXYJSr

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.