Liffey

A+ A A-

Les restriccions als Quays milloren els temps del bus

Des d'aquest diumenge passat al matí, a les ribes del Liffey (els Quays), entre Ormond i Eden Quay al nord i entre Burgh i Essex Quay al sud, dels tres carrils que hi ha dos són per a ús exclusiu de transport públic i un per al trànsit privat. A més, a la zona de Bachelors Walk, a tocar d'O'Connell Bridge, els dos carrils bus són els més propers a les dues voreres i només se n'ha deixat un per als vehicles privats, el central, cosa que fa que no es pugui girar cap a la dreta, cap a O'Connell Bridge.

Ambdues mesures han estat implementades a fi de millorar el servei de les aproximadament trenta línies de Dublin Bus que passen per aquestes vies, que són unes autèntiques artèries de circulació del centre de la ciutat, i és que, segons les dades de la companyia, els embussos de trànsit en aquesta zona generaven molt de retard, sobretot en hora punta. Abans del canvi, de vuit a nou del matí, pels dos carrils “privats” hi passaven unes 500 persones; per contra, pel carril bus n'hi passaven unes 7.000.

Ahir va ser el primer dia feiner i Dublin Bus ja ha vist que la cosa ha millorat de manera ben notòria; en aquest sentit, després del feedback rebut per part dels seus conductors la companyia estima que el temps de trajecte s'ha reduït un 40%. Dublin Bus també ha reconegut que ha rebut mostres de satisfacció per part dels usuaris, que han vist que la velocitat ha augmentat.

Pel que fa a l'afectació del trànsit privat, no se'n podrà fer una valoració acurada fins al setembre, quan obrin les escoles i alguns dels que treballen al centre tornin de les vacances. Conor Faughan, director d'Afers del Consumidor a l'associació d’automobilistes AA, ha dit que tot això dels carrils bus i del tramvia està molt bé però que s'hauria de veure si la mesura només deixa fora del centre els cotxes o també les persones, un fet, aquest darrer, que podria afectar el teixit comercial.

Font: Irish Examiner 

URL curta: bit.ly/2vaqRhp

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.