Liffey

A+ A A-

Dublin Bus es desdiu amb la College Green Plaza

Dublin Bus es desdiu amb la College Green Plaza College Green mirant cap a Dame Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin té previst de convertir College Green (Dublin 2) en una zona exclusiva per a vianants i si bé en un primer moment Dublin Bus no hi havia fet cap objecció, ara s'ho ha repensat i és que per la zona que es vol tancar al trànsit rodat hi passen uns deu milions de passatgers d'autobús cada any que, amb la nova plaça lliure de vehicles a motor, haurien de passar per alguna altra banda.

El projecte de la College Green Plaza convertirà aquesta zona en un gran espai que podrà encabir fins a 15.000 persones i només permetrà la circulació nord-sud, és a dir, passant per davant de la façana principal del Trinity College, des de Westmoreland o College Street fins al primer tram de Grafton, i compartint espai amb el Luas Cross City, la nova línia de tramvia que a partir de desembre unirà les dues línies existents actualment.

Aquesta opció tan restrictiva no agrada gens a Dublin Bus, que preferiria una connexió curta i directa que vagi des de davant del Trinity cap a Dame Street. Així s'evitaria que els autobusos haguessin de passar per altres carrers de la zona, que són força estrets i que suposaria un risc logístic i de seguretat viària.

De tota manera, això no seria així perquè l'ajuntament ja ha informat que el recorregut alternatiu passarà per Winetavern Street (Dublin 8), a l'oest de Christchurch i passant per sota del pont que uneix la catedral amb l'exposicó medieval de Dublinia, després d'haver descartat de convertir Parliament Street (Dublin 2) en un carrer de doble sentit.

Font: Irish Times

URL curta: bit.ly/2uR1O2p

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.