Liffey

A+ A A-

La nova llei redueix els casaments de conveniència

La nova llei redueix els casaments de conveniència La núvia de Dublin Bus / Foto: Liffey

Fins fa dos anys tothom qui es volgués casar pel civil a Irlanda només havia d'anar al registre i signar alegrement els papers, independentment que els nuvis estiguessin bojament enamorats o no. Aquesta escletxa legal per a casar-se era aprofitada per bandes de malfactors que organitzaven casaments de conveniència entre ciutadans de la Unió Europea i extracomunitaris.

El cas més habitual era una dona d'Estònia, Letònia o Lituània sense gaires recursos econòmics, algunes vegades traslladada a Irlanda contra la seva voluntat, i un home de l'Índia o el Pakistan amb diners que, casant-se amb una ciutadana europea, obtenia immediatament el permís de residència a Irlanda.

Els "padrins" del casori feien el gran negoci cobrant un bon feix de bitllets del nuvi i només donant-ne una petita part a la núvia, que normalment veia el seu futur marit per primera vegada al moment de casar-se; després del casament, cadascú marxava per la seva banda i no es veien més.

Amb la introducció de la nova legislació, que permet d'aturar un casament en cas que se sospiti que és fraudulent, així com la creació d'una unitat de la Garda dedicada exclusivament a aturar el frau, el nombre d'unions d'aquest tipus s'ha reduït dràsticament, passant de les 1.175 l'any 2015 a les 497 de l'any passat.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2heLjem

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.