Liffey

A+ A A-

Els delinqüents del cens hauran de passar pel jutjat

Els delinqüents del cens hauran de passar pel jutjat Emplenant el Cens 2016 / Foto: Liffey

El 24 d'abril del 2016 va tenir lloc el cens quinquennal, un exercici gegantí organitzat per l'Oficina Central d'Estadística (CSO) que va comptar tota la gent que hi havia a la República d'Irlanda aquella nit i alhora va preguntar sobre diversos aspectes socials i econòmics; la informació recollida li serveix al govern per a prendre decisions i planificar les polítiques del futur. Les dades generals es van desgranant durant els mesos següents però la informació personal no es fa pública fins al cap de cent anys.

Emplenar el formulari correctament i entregar-lo al responsable de zona és obligatori i el gruix de la població així ho va fer. De tota manera i com passa a cada cens, hi va haver gent que s'hi va negar per raons diverses, tot i que majoritàriament va ser pel temor que l'administració pública utilitzés les dades per a altres coses; en aquest sentit, un dels noms que més va aparèixer va ser el d'Irish Water, atès que en aquella època encara no s'havia suprimit definitivament el rebut de l'aigua.  

Per la seva banda, un portaveu de la CSO ha anunciat que es denunciarà entre sis i vuit persones per no haver-hi col·laborat, malgrat que l'ens estadístic ho ha intentat per diferents mitjans. Al jutjat, els delinqüents censals tindran una nova oportunitat d'aclarir la seva negativa però, segons la Llei d'Estadística, qui sigui condemnat podria haver de pagar una multa de fins a 44.000 euros.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2ukeDBP

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.