Liffey

A+ A A-

En tres anys l’Scoil Aoife passa d’1 a 115 alumnes

En tres anys l’Scoil Aoife passa d’1 a 115 alumnes El ministre Bruton durant la inauguració / Foto: Richard Bruton via Twitter

L'Scoil Aoife, una escola primària situada a la zona de Citywest (Dublin 24), ja va ser notícia quan va obrir al setembre del 2014 al Brookefield Community Centre perquè només tenia una alumna, tot i que una setmana després va doblar l'alumnat quan se n'hi va afegir un altre.

Malgrat els dubtes inicials sobre la seva viabilitat, que contradeien els estudis demogràfics del departament d'Ensenyament, ara confirmats, assegurant que hi havia prou demanda, el centre va esperar a millors temps i actualment ja supera els 60 alumnes; a més, per al curs vinent s'espera que el nombre de matriculats superi els 115, fet que ha suposat el trasllat de l'escola a unes noves instal·lacions.

Segons Stacey McAuley, directora de l'escola, alguns centres educatius de la zona han perdut alumnes i per contra, l'Scoil Aoife n'ha guanyat. McAuley afirma que això és degut al fet que l'escola és multiconfessional, una característica que atrau els alumnes fills dels molts nouvinguts que s'han establert a la zona, tant per viure-hi com per feina; en aquest sentit, un 70% dels alumnes provenen de famílies que no tenen l'anglès com a llengua principal, que reben el suport d'un mestre especialitzat.

Dilluns passat, durant la inauguració oficial de la nova escola, que ha requerit una inversió de cinc milions i mig d'euros, els alumnes van cantar unes quantes cançons davant del ministre d'Ensenyament, Richard Bruton, i de la ministra per a la Infància, Catherine Zappone.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2qpf3ru

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.