Liffey

A+ A A-

Els algerians tornen a Baltimore 4 segles després

Els algerians tornen a Baltimore 4 segles després Vista aèria de Baltimore, Comtat de Cork / Foto: Baltimore via FB

La població de Baltimore (Comtat de Cork) té el dubtós honor de ser l'únic indret d'Irlanda que al llarg de la història ha estat víctima d'un atac pirata, més concretament el que va tenir lloc l'any 1631 quan uns atacants provinents d'Algèria van fer una ràtzia i a banda de saquejar la vila van emportar-se com a esclaus uns 237 habitants cap a Barbaria, el nom que llavors rebia la costa nord-africana; la xifra exacta no se sap amb certesa perquè en el recompte de l'època només s'hi va incloure els anglesos, 109 en total.

Durant molt de temps després dels fets, Baltimore, fundada pels anglesos l'any 1605, va ser una població fantasma per la por dels habitants de la zona a patir un nou atac. De tota manera sembla que hi ha una part de la història amagada i corre el rumor que l'atac va ser acordat amb un dels clans locals, els O'Driscoll, que no eren pirates però que atacaven qualsevol vaixell que passés per davant de la seva zona d'influència.

Ara, gairebé quatre segles més tard, un equip d'Al Araby, una televisió en llengua àrab amb seu a Londres, ha anat a fer un documental sobre l'episodi i s'espera que això faci augmentar el turisme provinent de països àrabs. De fet, tot i que no és gaire nombrós, el turisme algerià té Baltimore com una referència i durant els darrers anys ja hi hagut un increment de visitants del país nord-africà interessats per aquesta història, amb tres ràtzies anuals, això sí, en aquesta ocasió de manera amistosa i deixant diners a l'economia local.

Amb algerians o sense, Baltimore té molt present aquesta part del seu passat; això queda clarament reflectit en coses com el fet que a la vila hi ha un pub anomenat Algiers Inn i que a mitjan del mes de juny se celebra el Festival Pirata, que enguany serà del 16 al 18 de juny.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2qd71CE 

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.