Liffey

A+ A A-

La Garda vol veure els ciclistes amb armilla i casc

La Garda vol veure els ciclistes amb armilla i casc L'armilla de les Dublin Bikes / Foto: Liffey

Cada any l'AGSI, l'Associació de Sergents i Inspectors de la Garda, celebra una convenció durant la qual fan propostes, es queixen i ploren perquè el govern no els apuja el salari ni els augmenta els recursos. A més, enguany, l'esdeveniment està envoltat per una aureola de negativitat arran de diversos escàndols de mala gestió en què s'ha vist implicat el cos policial, essent el darrer episodi haver comptat doble els controls d'alcoholèmia fets a la xarxa viària durant els darrers anys.

Entre les propostes que ja han copsat l'atenció de la premsa hi ha la d'obligar els ciclistes a dur casc i una armilla reflectora. De tota manera, el sergent Gerry Moylan va proposar que en un primer moment s'encoratgi la gent a fer-ho més que no pas obligar-la i en cas que la situació continuï igual llavors es podria començar a pensar a posar multes d'un import fix, com si es tractes d'infraccions d'automobilistes.

Una altra mesura inclosa en la moció és obligar els vianants a dur armilla, sobretot en hores de foscor, però finalment va ser exclosa i és que si en principi era clar que es referia a zones fora dels nuclis urbans, l'articulat no ho concretava. Així doncs, els representants de Dublin van objectar-hi assegurant que seria impossible d'obligar la gent que passegés per O'Connell Street a les tres de la matinada a dur armilla.

Segons el sergent Gerry Moylan, la mesura ajudaria a reduir la xifra de 35 vianants morts l'any passat, 23 dels quals en carreteres rurals on, a causa de la manca d'opcions de transport, és molt habitual anar d'un lloc a un altre caminant per la carretera, fins i tot a la nit després d'haver sortit de festa.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2oquoFA

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.