Liffey

A+ A A-

Temor a noves vagues llampec al transport públic

Temor a noves vagues llampec al transport públic Vehicles de Bus Éireann a Busáras, Dublin 1 / Foto: Liffey

Els conductors de Bus Éireann, l'empresa pública de transport de passatgers per carretera i que també fa el servei d'autobús urbà a les ciutats grans, a excepció de Dublin, ja fa onze dies que estan de vaga però com que ningú, sobretot el govern i més concretament Shane Ross, ministre de Transport que assegura que no traurà el talonari, no els fa cas, sembla que durant els dies vinents apujaran el to de les seves accions. 

El primer tast de les noves accions de força va ser divendres passat quan, de matinada, piquets de treballadors de Bus Éireann van anar a algunes cotxeres de Dublin Bus i els conductors de Dublin Bus, respectant la màxima que no es pot travessar un piquet, no van poder començar el servei fins que els de Bus Éireann van desistir en rebre l'ordre dels caps del seu sindicat, el NBRU, que no aprovaven l'acció. De tota manera els retards van acumular-se durant les hores punta i el servei de Dublin Bus no es va normalitzar fins ben entrat el matí.

I el mateix va passar a les estacions de tren, on els treballadors de Iarnród Éireann no van voler traspassar els piquets dels companys de Bus Éireann. En definitiva, que el transport públic a Dublin va ser un caos i només el Luas, el tramvia gestionat per l'operador privat Transdev i que ja va viure unes quantes jornades de vaga l'any passat, va funcionar sense incidències.

Ara s'espera que mentre no hi hagi negociacions entre la direcció i els treballadors les vagues llampec puguin repetir-se malgrat les amenaces de CIÉ, el conglomerat de transport públic que engloba Bus Éireann, Iarnród Éireann i Dublin Bus, de denunciar el sindicat NBRU i de reclamar les pèrdues generades. La Comissió de Relacions Laborals, que hauria de fer d'àrbitre en una futura negociació entre ambdues parts, ja ha dit que no convidarà el sindicat en cas que es repeteixi una vaga llampec.

URL curta: bit.ly/2oqZOOr

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.