Liffey

A+ A A-

El sistema de codis postals Eircode, oblidat per tots

El sistema de codis postals Eircode, oblidat per tots La carta enviada a totes les adreces anunciant l'Eircode / Foto: Liffey

Al juliol del 2015 va engegar amb molta pompa l'Eircode, el flamant sistema de codis postals d'Irlanda que assigna un codi únic a cada immoble situat a la República. De tota manera, després de l'emoció inicial dels ciutadans per saber quin codi se'ls havia assignat allà es va acabar l'eufòria; des de llavors la majoria se n'ha oblidat totalment i a les cartes que s'envien a qualsevol adreça del país no és gens habitual de veure-hi escrit el codi postal.

El baix ús de l'Eircode el confirma un estudi realitzat conjuntament per la consultora KPMG i per l'empresa de serveis immobiliaris CBRE, que revela que un 92% de les empreses que van respondre el qüestionari van assegurar que no l'utilitzaven. Entre les que no el fan servir hi ha els pesos pesants del sector de la logística i de la missatgeria a Irlanda com Aer Lingus Cargo, DHL o el grup de distribució i supermercats Musgrave. Tanmateix, fa un any era el 96% de les empreses, per la qual cosa encara hi ha motius per a l'esperança.

Un dels problemes principals de l'Eircode és que no és un sistema de codis postals tradicional perquè no assigna un codi a una zona més o menys àmplia del territori sinó que l'assignació és per immoble, amb l'agreujant que és totalment aleatori i el codi d'una casa no té res a veure amb el de la casa del costat; bàsicament, que quan hom diu el codi no es pot saber on és a no ser que es miri la base de dades de l'Eircode.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2oExoNx

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.