Liffey

A+ A A-

Renovaran el pont de tren més castigat d’Irlanda

Renovaran el pont de tren més castigat d’Irlanda El pont de tren a Carrick-on-Suir, Comtat de Tipperary / Foto: Google Street View

Les dades d'Iarnród Éireann, l'empresa estatal de ferrocarril, sobre els usuaris de la xarxa viària que s'encasten contra els ponts del tren, amb menció especial per als camioners, indiquen que cada any hi ha més col·lisions, 96 l'any passat, malgrat les múltiples campanyes de conscienciació dutes a terme per la companyia ferroviària, algunes de les quals amb un marcat to irònic a fi de cridar l'atenció.

Un dels ponts més coneguts en aquest camp és el d'Amiens Street (Dublin 1), a tocar de Connolly Station, segurament pel fet d'estar situat en una artèria principal de la capital, cosa que provoca que la disrupció sigui important atès que s'ha de desviar el trànsit viari i aturar el ferroviari a fi de comprovar que l'estructura no hagi patit danys que suposin un perill.

De tota manera el pont que durant els darrers anys ha rebut més llenya és el situat a Carrick-on-Suir (Comtat de Tipperary), que ha “contactat” amb 41 camions des del 2009. El pont, construït l'any 1931 i que va ser equipat amb proteccions contra les col·lisions l'any 2007, serà totalment renovat apujant la seva altura dels 4,54 metres actuals fins als 5,03.

Una grua de 500 tones aixecarà el pont que hi ha ara, fet d'acer, i se n'hi posarà un altre de formigó armat, per la qual cosa s'haurà de tallar el trànsit durant uns dies, tant pels cotxes com pels trens, que seran substituïts per un servei d'autobús entre Limerick Junction i Waterford.

Font: Newstalk

URL curta: bit.ly/2md7LWO

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.