Liffey

A+ A A-

Comença la recta final a les obres del Luas Cross City

Comença la recta final a les obres del Luas Cross City Construcció del Luas Cross City a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

Durant més de dos anys el centre de Dublin ha vist aixecats els carrers per on passarà el Luas Cross City, la línia de tramvia que a final d'any unirà les dues línies existents actualment, i això, segons la majoria de comerciants amb establiment al llarg del recorregut, ha suposat una reducció d'ingressos. El problema s'ha accentuat durant les darreres setmanes en què, un cop posats els raïls, les obres s'han centrat a arranjar les voreres, fet que ha dificultat l'accés a les botigues.

Hi ha parts del recorregut en què no hi ha hagut gaire afectació atès que són zones residencials sense gaire trànsit però en d'altres la història ha estat força diferent. És el cas de Dawson Street (Dublin 2), una artèria viària plena de comerços, restaurants i oficines que, a més, té unes voreres força estretes. El carrer les ha vistes de tots colors i el nombre de carrils i la seva ubicació ha anat variant al llarg dels mesos.

Tanmateix, malgrat que ara el traçat pel centre encara està totalment empantanegat, la situació començarà a canviar en els mesos vinents quan acabin els treballs més disruptius i només quedin els petits detalls. En aquest sentit s'ha previst que al juny ja es faci una primera prova de circulació per la línia amb un tramvia que aniria a pas de vianant i que serviria per a verificar que l'ample de via és correcte. Al setembre començaran les proves a velocitat comercial i al desembre, en plena campanya de Nadal, ja hauria d'entrar en servei.

URL curta: bit.ly/2ly1sft

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.