Liffey

A+ A A-

Busos llançadora a la T2 de l’aeroport de Dublin

Busos llançadora a la T2 de l’aeroport de Dublin Avions d'Aer Lingus estacionats a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

El creixement de passatgers que ha tingut l'aeroport de Dublin des que va començar la recuperació econòmica ha fet que la terminal 2 (T2), inaugurada l'any 2010 en plena crisi, hagi arribat a la seva capacitat màxima i no doni abast en algunes hores de màxima concentració de vols, com és el cas de primera hora del matí quan operen la majoria dels avions que van o arriben dels Estats Units així com l'inici del pont aeri cap a Londres.

Així doncs i a fi de descongestionar la terminal, l'Autoritat Aeroportuària (DAA) ha projectat una edificació adjacent a la T2 que serviria com a punt d'entrada i de sortida per als passatgers que agafin un avió que no utilitzi la passarel·la d'embarcament, que ara utilitzen tots els avions que operen des d'aquesta terminal. Aquests passatgers agafarien un bus llançadora que els traslladaria des de l'edifici fins a l'avió i viceversa. A la part de la T1 on opera Ryanair no hi ha passarel·les però els avions aparquen a curta distància de la terminal, per la qual cosa els passatgers hi accedeixen a peu.

De tota manera, l'Associació Irlandesa de Pilots (IALPA) ha mostrat el seu desacord amb aquest nou edifici de tres plantes perquè modificaria l'estructura actual de la terminal i del pla director de l'aeroport. A més, els avions estacionats a una certa distància obligarien a canviar el protocol de seguretat a l'hora de moure's amunt i avall.

Pel que fa a Aer Lingus, la companyia aèria que més utilitza aquesta terminal, el missatge és contradictori: l'any passat, Willie Walsh, director general d'IAG, empresa propietària d'Aer Lingus, va dir que no farien servir autobusos i que només hauria de ser com a darrer recurs; per contra, no fa gaire, Stephen Kavanagh, director general de la companyia del trèvol, va assegurar que estaven preparats per a fer-los servir.

Amb tot, els 27 milions de passatgers del 2016 han fet que la DAA hagi endegat un pla que hauria de facilitar el creixement de l'aeroport, tant amb una distribució més eficient dels passatgers com en una nova pista paral·lela a l'actual, que costarà uns 320 milions d'euros i que permetrà d'augmentar el nombre d'operacions.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2jteyKF

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.