Liffey

A+ A A-

Aquest Nadal torna amb força l’alcohol al volant

Aquest Nadal torna amb força l’alcohol al volant Control policial a Drumcondra, Dublin 9 / Foto: Liffey (arxiu)

Durant els anys més durs de la crisi econòmica els tradicionals sopars de Nadal van deixar de celebrar-se a la majoria d'empreses, atès que es consideraven una despesa totalment prescindible en una època en què es retallava per totes bandes. Tanmateix, de fa uns tres anys la cosa ha anat in crescendo i enguany ja ha arribat, o fins i tot superat, el nivell assolit durant els anys bojos del Celtic Tiger, també en els vicis.

Així doncs no és gens estrany que les dades facilitades per la divisió de Trànsit de la Garda revelin que durant les dues primeres setmanes de desembre el nombre de conductors enxampats superant el límit d'alcoholèmia ja hagi arribat als 341, una xifra que supera en 89 els casos detectats durant el mateix període de l'any passat. Una part de l'augment també s'explicaria perquè hi ha hagut més punts de control, que han passat de 2.420 a 3.517. A més, veient el panorama, probablement durant les properes setmanes se'n faran més dels que s'havien previst inicialment.

Per la seva banda, Michael Finn, Sotscomissari en Cap, ha afirmat que aquests 341 conductors que no han passat el test d'alcoholèmia han ignorat els avisos i anuncis emesos abastament mitjançant ràdios, televisions, diaris i xarxes socials. Finn ha aprofitat per a fer una crida a la responsabilitat, demanant que no es condueixi si s'ha begut, i ha demanat que no es posi en perill la vida d'un mateix ni la d'altres persones.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2hKVC94

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.