Liffey

A+ A A-

L’Estat paga la TV Licence i el rebut de la llum als morts

L’Estat paga la TV Licence i el rebut de la llum als morts Fulletó advetint de la presència d'inspectors / Foto: Liffey

El sistema de benestar social irlandès és tant generós i té tants beneficiaris que el Department of Social Protection, que gestiona el pagament dels subsidis, no sap ni a qui paga. De tota manera, de tant en tant creuen informació de dues bases de dades diferents i en surten espurnes. Un dels casos més mítics i alhora kafkians va aflorar ara fa uns anys quan es va descobrir que alguns malfactors fugats de la justícia (on the run) anaven a cobrar el seu subsidi a l'oficina de correus cada setmana.

La darrera campanada en aquest camp ha estat revelada després d'investigar 500 persones amb pocs recursos a qui l'Estat paga els 160 euros anuals de la TV Licence i els 35 euros mensuals per ajudar a pagar el rebut del proveïdor energètic. De les 500 persones n'hi havia disset que havien mort, una de les quals l'any 2012, dotze vivien en residències per a la gent gran i set ja no vivien a Irlanda. Segons un portaveu de Benestar Social, a l'hora de fer la investigació hi havia 420.844 beneficiaris del paquet Tele + Energia i s'estima que el nivell de frau o error ronda el 5,4%.

El portaveu també ha recordat l'obligació dels beneficiaris o dels seus familiars de notificar qualsevol canvi rellevant en la seva situació personal com la defunció, anar a una residència o estar absents de casa durant un període superior a les tretze setmanes. El fet que es tracti de gent gran, s'ha de tenir més de 70 anys per tal de beneficiar-se de l'ajuda, que té unes circumstàncies molt particulars, fa difícil un correcte flux d'informació.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2gxL1db

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.