Liffey

A+ A A-

La lluita diària del DART contra tot tipus d’elements

La lluita diària del DART contra tot tipus d’elements El DART a l'estació de Howth, nord de Dublin / Foto: Liffey

Qualsevol persona que segueixi el compte d'Iarnród Éireann a Twitter podrà comprovar que els anuncis de retards a causa de problemes tècnics (technical fault) són força habituals, amb l'agreujant que la majoria són en hora punta, per la qual cosa la disrupció afecta tots aquells que es desplacen amb tren cap a la feina al matí o cap a casa al vespre.

A més, al DART, el tren de rodalia de Dublin, se li ha d'afegir el problema dels camions que s'encasten contra els diversos ponts de ferrocarril que hi ha a la zona centre de la capital i és que malgrat la graciosa campanya endegada fa unes setmanes per Iarnród Éireann, els camioners s'hi continuen encastant alegrement, amb menció especial per al pont situat a Amiens Street (Dublin 1) a tocar de Connolly Station.

Tot i que no s'ha demostrat científicament, aquest pont sembla que atrau de mala manera els camions i ahir al matí se n'hi va encastar un, l'enèsim, causant una gran frustració a tots els afectats. Quan hi ha un incident d'aquest tipus s'ha d’aturar la circulació de trens i no es normalitza el servei fins que els enginyers hagin verificat que l'estructura del pont no estigui malmesa.

I si amb els problemes tècnics i els camions no n'hi hagués prou ara s'hi ha d'afegir l'arribada de la tardor amb la caiguda de fulles d'arbre sobre la via. Tot i que els operaris de la companyia netegen la via dues vegades al dia, els combois continuen xafant fulles i es forma una substància que fa que l'adherència de les rodes amb els raïls sigui inferior al que és habitual. Així doncs, els combois circulen més lentament i això genera retards.

URL curta: bit.ly/2dV5tpT

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.