Liffey

A+ A A-

Irlanda sense Garda durant quatre dies de novembre

Irlanda sense Garda durant quatre dies de novembre El quarter general de la Garda al Phoenix Park, Dublin 15 / Foto: Liffey

Amb la recuperació econòmica els treballadors del sector públic amb més poder de disrupció han començat a mobilitzar-se i s'ha confirmat el temor del govern que es produís un efecte dominó. Els primers van ser els conductors de tramvia i després els de l'autobús; en cap dels dos casos no van aconseguir el seu objectiu inicial però sí que tindran un augment salarial, fet que ha animat altres col·lectius a amenaçar amb una vaga.

En aquest sentit ara són els 10.500 agents rasos (rank and file) de la Garda els que han convocat quatre aturades per al mes de novembre, més concretament per als dies 4, 11, 18 i 25; la vaga començaria a les 7 del matí d'aquests dies i acabaria a les 7 del matí de l'endemà. La cosa aniria in crescendo i per al 21 d'octubre s'ha convocat una vaga “administrativa”, que consistiria en no utilitzar el sistema PULSE, que és on hi ha tots els fitxers de la Garda sobre delictes i malfactors; per al 28 d'octubre ja no es faria cap tasca administrativa.  

De moment, com sempre passa en aquests casos, sembla que això és només una mesura de pressió però si tira endavant la República d'Irlanda es podria trobar sense policia. A més, com a darrer recurs i malgrat que essent uns 2.000 no podrien substituir els agents rasos, s'havia pensat en els agents de rang superior, com sergents i inspectors, que deixarien la butaca del despatx per trepitjar el carrer. Tanmateix, ara també han anunciat que s'afegiran a la vaga.

Per la seva banda, Frances Fitzgerald, ministra de Justícia, ha mostrat la seva decepció perquè els representants sindicals no han respost a la seva invitació de negociar i trobar una solució. Fitzgerald recorda que qualsevol demanda d'augment salarial ha de tenir en compte la restricció pressupostària actual i l'esforç fet per tots.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2eeF8UI

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.